Jouw mening: Legion

Door DaanHulscher op 28 februari 2017, om 14:16 in Algemeen, Columns 11 | 372

Na drie afleveringen van de serie Legion is het tijd om de balans op te maken. Op IMDb krijgt de serie een 8.8, maar wij vragen ons af wat jullie vinden van deze gloednieuwe sci-fi serie van FX.

Jouw mening: Legion

FX is een netwerk dat nog niet erg succesvol is in het uitbrengen van series gebasseerd op de comic book wereld. Verrassend genoeg waagt het netwerk toch een poging met Legion, een vrij onbekende comic uit het Marvel X-Men universum. Superhelden zijn al een tijdje te vinden op het kleine scherm, met series zoals Daredevil, Arrow, en The Flash, om er maar een paar te noemen. Met de komst van Legion kunnen we daar eindelijk ook een Marvel X-Men personage aan toevoegen.

De maker van de serie is niemand minder dan Noah Hawley, het brein achter de succesvolle serie Fargo. In de serie volgen we het verhaal van David Haller, een man die sinds zijn jeugd worstelt met mentale problemen. Wanneer hij de diagnose schizofrenie krijgt toegeschreven, brengt hij jaren door in psychiatrische inrichtingen. Na een vreemde ontmoeting komt hij er echter achter dat de stemmen die hij hoort en de visioenen die hij heeft wel eens echt zouden kunnen zijn. David blijkt een mutant te zijn, en helaas voor hem zijn er individuen die hem hierdoor niet met rust willen laten.

David Haller wordt gespeeld door de voormalige Downtown Abbey acteur Dan Stevens. Legion krijgt veel van zijn allure door de acteerprestatie van Dan Stevens, die een onrustig, schrikkerig personage neerzet met vele neurotische trekjes. Het heeft bijna iets weg van hoe Heath Ledger's Joker wordt geportretteerd, maar dan wat minder kwaadaardig. De sfeer en snelheid van de serie lijkt in niets op dat van Fargo, maar toch deed iets van de serie er mij vaag aan denken.

In de eerste afleveringen was het mij compleet onduidelijk wat er nu echt was en wat niet. Door de psychische aandoening van Haller twijfelde ik bij bijna elk personage of die er werkelijk was. Elke scene verrast en stort je dieper in de verwarring die vanaf de eerste minuut ontstaat. De vele vragen die het oproept staan echter niet in de weg van het kijkgenot. De 'platonische' relatie tussen Haller en Syd zorgt ervoor dat we een meer persoonlijke indruk krijgen van Haller en laat vooral, naast het feit dat hij een mutant is, zijn menselijke kant zien. Al met al vlogen de eerste afleveringen voorbij, als een soort psychedelische LSD rollercoaster rit. Bovendien zat ik continu op het puntje van mijn stoel als de 'yellow eyed demon' zich weer eens liet zien.

Ik zal deze serie zeker blijven volgen, maar wij van Seriesfeed zijn vooral erg benieuwd wat jullie er tot nu toe van vinden. Hebben jullie enig idee wat de betekenis is van de 'yellow eyed demon'? Welke krachten van Haller zullen we nog meer ontdekken? En zullen Haller en Syd daadwerkelijk een power couple worden, of is hun rare verbond gedoemd om stuk te lopen?

Bespreek het in de comments!Reacties (11)

Geplaatst op 1 maart 2017, om 15:15

Ben na 2 afleveringen (voorlopig) gestopt met kijken. Misschien dat ik het over een tijdje nog eens probeer als ik ze allemaal achter elkaar kan kijken. Vond de eerste 2 afleveringen vooral heel vaag.

Geplaatst op 1 maart 2017, om 16:03

Ik heb tot nu toe alleen de eerste aflevering gezien, maar ik vond het ook zeer wazig.
Ik twijfel of ik de rest nog ga bekijken.

Geplaatst op 1 maart 2017, om 16:41

Heb de eerste afl gezien, maar het kon mij niet boeien, veel te vaag allemaal. Misschien dat ik aan het einde van het seizoen nog een keer ga proberen.

Geplaatst op 1 maart 2017, om 18:54

goeie :up: :up:

Geplaatst op 1 maart 2017, om 19:26

Ik vind de serie zeker de moeite waard, ik blijf kijken:up:

Geplaatst op 2 maart 2017, om 12:01

Sterke serie, ik hou er wel van!
Verwarring wordt al wat meer opgehelderd, maar hoort er ook gewoon bij, dat is de kracht van de verhaallijn.

Geplaatst op 3 maart 2017, om 06:39

Hele goeie serie.

Geplaatst op 3 maart 2017, om 14:34

Ik blijf absoluut kijken, toch wel verrassend.

Geplaatst op 3 maart 2017, om 15:45

Ik ben een grote fan van X-menadepten, maar deze is gewoon te bevreemdend voor mij.

Geplaatst op 13 maart 2017, om 13:56

In de X-Men comics is hij ook heerlijk fucked up, en in essentie ook een schizofreen. Afhankelijk van zijn actieve persoonlijkheid manifesteert hij andere krachten. Dit is 'loosely adapted', en niet 1 op 1 met de comics (anders hadden we vast wel gehoord wiens zoon hij is .. :))

Het kan mij wel erg boeien, er wordt een hele goede sfeer neergezet - je waant je beetje in de jaren 60/70, maar toch ook weer niet.

Geplaatst op 14 maart 2017, om 14:29

Complete chaos. Maar daar hou ik wel van.

Vooral niet na 2 afleveringen opgeven. Er wordt steeds meer duidelijk.

Reageren

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn!

Inloggen Maak een account aan