Jouw mening: de nieuwe serie Taboo

Door DaanHulscher op 29 januari 2017, om 20:53 in Algemeen, Columns 14 | 483

Op 7 januari is de serie Taboo begonnen op BBC One. Hierin wordt het verhaal van James Keziah Delaney (gespeeld door Tom Hardy) verteld. Inmiddels zijn er vier afleveringen uit en heeft de serie een score van 9,2 op IMDb! Is dit terecht, of wordt de serie overgewaardeerd?

Jouw mening: de nieuwe serie Taboo

'Taboo volgt James Keziah Delaney, die in 1813 die terugkeert vanuit Afrika met veertien onrechtvaardig verkregen diamanten en revanche zoekt na de dood van zijn vader. Nadat hij geweigerd heeft om zijn familiezaak te verkopen aan de East India Company, begint hij zijn eigen handel en scheepvaartimperium op te richten en komt hij midden in een gevaarlijk spelletje tussen twee oorlogvoerende naties, Groot-Brittannië en Amerika, te staan.'

Steven Knight (maker van Peaky Blinders) zet in de eerste aflevering een grimmige sfeer neer. De eerste woorden van Zilpha Geary (gespeeld door Oona Chaplin) bij het zien van James Delaney zijn 'Has hell opened up?' Dit doet al meteen vermoeden dat James Delaney geen prettig persoon is. Daarnaast zien we zo nu en dan duistere en verwarrende beelden van een soort heks, een gevolg van Delaney's bezoek aan Afrika? Is dit ook waarom Delaney in een rare, onverstaanbare taal brabbelt wanneer hij over het lichaam van zijn vader staat gebogen?

Naast de intrigerende hoofdrol van Tom Hardy is ook de rol van Jonathan Pryce als Dr. Stuart Strange een merkwaardige. Het ene moment is hij nog netjes en een echte heer, het andere moment vloekt hij met woorden die met zo een kracht worden uitgesproken dat je er bijna zelf bang van wordt. Het is duidelijk dat Delaney een flinke tegenstander heeft aan Dr. Strange en de East India Company. Wie gaat de strijd om Nootka Sound winnen?

Natuurlijk is er nog veel meer te zien geweest en opgevallen na de eerste afleveringen, maar hierbij laten we het voor nu. Graag horen we namelijk wat jullie er nou eigenlijk van vinden. Zitten jullie met net zoveel vragen als wij? Laat het weten in de comments!

p.s. Voor degenen die nog niet begonnen zijn aan de serie, hier de trailer:Reacties (14)

Geplaatst op 29 januari 2017, om 21:14

Ik heb de eerste drie gezien. Ik ben zeker geïnteresseerd en erken de potentie, maar het heeft me nog niet echt gegrepen, zoals andere quality dramas dat wel vaak doen in hun eerste paar afleveringen. Ik weet niet zo goed waar ze heen willen, maar dat kan natuurlijk juist positief uitpakken! Toch stoort het me wanneer ik als ervaren seriekijker een serie niet zo goed kan peilen :$ Ben zeker van plan het seizoen uit te kijken.

Geplaatst op 29 januari 2017, om 22:17

Prachtige serie en hoort bij mijn topfavorieten van het moment. Tom Hardy speelt geweldig!!!

Geplaatst op 31 januari 2017, om 11:16

Ook een van mijn favorieten. Grimmig sfeertje.
Het 19e eeuwse Londen is prachtig weergegeven in al zijn stank en vuilheid.

Geplaatst op 31 januari 2017, om 14:58

Moet nog beginnen aan deze serie, maar twijfel een beetje. Is dit verglijkbaar met Frontier?

Geplaatst op 1 februari 2017, om 15:18

een van de betere series op dit ogenblik .prachtig vertolkt doorTom Hardy heb de eerste 4 gezien kan niet wachten op de volgende.
Is te vergelijken met frontier ,alleen dat frontier voor mij een slecht einde heeft.

Geplaatst op 1 februari 2017, om 18:32

Ik ben ook nog niet overtuigd, heb de eerste afl. gezien, maar weet het nog niet. Laat hem in ieder geval op de plank liggen om aan het einde van het seizoen misschien te gaan bingen,

Geplaatst op 2 februari 2017, om 22:39

@Jesse Ik kan me heel erg vinden in jouw reactie! Het stoort mij ook een beetje dat ik niet zo goed begrijp waar ze heen willen/gaan, maar toch blijft het hierdoor wel erg interessant en zit ik elke keer weer vol verwachting te kijken naar de nieuwe episode.

Geplaatst op 2 februari 2017, om 22:43

@zjang Inderdaad, Londen is zoals jij zegt in al zijn stank en vuilheid heel goed weergegeven. Dit draagt ook erg bij aan de grimmige sfeer van de serie!

Geplaatst op 2 februari 2017, om 22:45

@Gjnt Even laten liggen en later bingen is natuurlijk altijd een goede optie!

Geplaatst op 3 februari 2017, om 18:34

@music : Frontiers deed mijn tenen krullen. Wat een troep.
Slechte setting,, om nog maar te zwijgen van het rammelende verhaal en de abominabele acteerprestaties.
Onze superheld wordt wakker onder een zeil in het ruim en is mooi onderweg naar het toekomstige Canada. jazeker.
Hij wint het vertrouwen van de kapitein door een knullige twist van het scenario
Loopt rond met letterlijk een zak zilver die niet gestolen wordt.. enz.
Plat.

Geplaatst op 3 februari 2017, om 18:52

Dit lijkt me een mooie serie om te bingen in zijn geheel op een regenachtige zondag8-)

Geplaatst op 7 maart 2017, om 14:32

Heb genoten van deze serie. Prachtig toch hoe Tom Hardy weeral die persoon gestalte geeft. En de sfeer zoals hierboven al beschreven, gewoon super hoe ze het in beeld hebben gebracht. Ik ben hier wel van onder de indruk hoor!

Geplaatst op 24 maart 2017, om 16:09

Heb rekening houdend met jullie opmerkingen, dit eerste seizoen "gebinged" : idd best !
en idd sterk. Wacht op het volgende seizoen !

Geplaatst op 22 juli 2017, om 08:46

Na bijna een half jaar eindelijk de tijd kunnen vinden om Taboo te kijken. In 2 dagen de serie gebinged, wat een goede serie. Laat het 2e seizoen maar komen.

Reageren

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn!

Inloggen Maak een account aan