Acteur van de week: Rami Malek

Door DaanHulscher op 14 juli 2016, om 11:33 in Performance v/d week 1 | 266

Malek is voornamelijk bekend voor zijn rol in de USA serie Mr. Robot, waarmee hij een Critics' Choice Award won en meerdere nominaties voor een Golden Globe Award. Het is de meeste mensen niet ontgaan dat seizoen 2 zojuist begonnen is, vandaar dat we deze week wat meer willen weten over deze geweldige acteur.

Acteur van de week: Rami Malek

Malek is geboren in Los Angeles, California (1981). Hij is van Egyptische afkomst, zijn vader was een tourgids in Caïro. Rami Malek heeft een tweelingbroer genaamd Sami; Rami is vier minuten ouder. Malek ging naar de Notre Dame High School, in Sherman Oaks, Californië en behaalde daarna zijn Bachelor of Fine Arts aan de Universiteit van Evansville, Indiana. Hij woont momenteel in Los Angeles met zijn tweelingbroer Sami.

In 2004 begon zijn acteercarrière met een gast rol in de tv-serie Gilmore Girls. In datzelfde jaar sprak hij de stemmen in voor meerdere onbekende karakters in het videospel Halo 2. In 2005 verscheen hij in een aflevering van Medium en werd hij gecast voor de terugkerende rol van Kenny in de Fox comedyserie The War at Home. In 2006 maakte Malek zijn speelfilmdebuut als Farao Ahkmenrah in de comedy Night at the Museum en behield zijn rol in de sequels Night at the Museum: Battle of the Smithsonian (2009) en Night at the Museum: Secret of the Tomb (2014). In 2010 ging Malek weer terug naar de televisie en kreeg een terugkerende rol als zelfmoordterrorist Marcos Al-Zacar in het achtste seizoen van de Fox-serie 24. Later in datzelfde jaar ontving hij lovende kritieken voor zijn vertolking van korporaal Merriell 'Snafu' Shelton in de Emmy Award-winnende HBO World War II miniserie The Pacific.

Tijdens het filmen van The Pacific ontmoette Malek executive producer Tom Hanks, die erg onder de indruk was van zijn prestaties en Malek daardoor later heeft gecast als student Steve Dibiasi in de speelfilm Larry Crowne, uitgebracht in juli 2011. In augustus 2010 werd bekendgemaakt dat Malek was gecast als de Egyptische vampier Benjamin in The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2.

Malek speelt de hoofdrol in het veelgeprezen USA Network computer-hacker psychologische drama Mr. Robot (2015). Hij werd genomineerd voor een Golden Globe Award, een Satellite Award, een Screen Actors Guild Award en twee Dorian Awards. Hij won uiteindelijk alleen een Critics' Choice Television Award. De serie is gigantisch populair, grotendeels te danken aan de fenomenale manier waarop Malik zijn personage Elliot vormgeeft. Gisternacht vond de première plaats van seizoen 2, waarin we na een periode van afwezigheid eindelijk weer van Malik mochten genieten.

'Mr. Robot gaat over een jonge programmeur genaamd Elliot. Elliot lijdt aan een slopende antisociale stoornis en besluit dat hij alleen verbinding kan maken met mensen door ze te hacken. Hij gebruikt zijn vaardigheden als een wapen om de mensen om wie hij geeft te beschermen. Elliot vindt zichzelf terug in de splitsing tussen een cybersecurity bedrijf waar hij voor werkt en de onderwereld die hem probeert te werven om het Amerikaanse bedrijfsleven neer te halen.'

Malik vind je terug in de gamewereld en niet alleen in Halo 2, hij speelt namelijk ook één van de hoofdpersonen (Josh) in Until Dawn, een horrorspel uitgebracht op de PlayStation 4 op 25 augustus 2015. Hij leende niet alleen zijn stem, maar heeft ook alle bewegingen van zijn personage opgenomen.

Voor degenen die meer willen lezen over Malek kunnen hier terecht voor een interessant interview. Wat vinden jullie van Rami Malek en de seizoenspremière van Mr. Robot van gisteravond? Laat het weten in de comments!


Rami en Sami


Malek als Josh in Until DawnReacties (1)

Geplaatst op 14 juli 2016, om 20:19

Mooie en gepaste week om Rami in de spotlight te zetten:up: 24, The Pacific en nu Mr. Robot.. dit wordt één van die acteurs die ik zal volgen voor jaren..

Wel creepy om zijn tweelingbroer te zien.. Zag eerst de foto en las toen de tekst:D

Reageren

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn!

Inloggen Maak een account aan