Actrice van de week: Keri Russell

Door DaanHulscher op 14 juni 2016, om 22:06 in Performance v/d week 5 | 233

Keri Russell werd geboren op 23 maart 1976 in Fountain Valley, Californië. Haar eerste grote doorbraak kwam toen ze werd geselecteerd om mee te doen The Mickey Mouse Club in 1991. Rond dezelfde tijd maakte ze haar filmdebuut in Honey, I Blew Up the Kid. Twee jaar later begon ze aan een van haar meest memorabele rollen in de tv-serie Felicity. Russell speelt momenteel in de dramaserie The Americans als een undercover Russische spion.

Actrice van de week: Keri Russell

In eerste instantie was Russel geïnteresseerd in dansen, maar inmiddels heeft ze een aanzienlijke carrière als actrice opgebouwd. Haar grootste succes was met de serie Felicity waarin ze de gelijknamige rol van Felicity speelde, een jonge vrouw die besluit om haar geliefde achterna te gaan naar New York City om aan dezelfde universiteit te studeren. Deze dramaserie was een grote hit onder de critici en kreeg veel toegewijde fans. Het spelen van deze naïeve student die haar weg moet vinden in de grote stad heeft haar een Golden Globe Award opgeleverd.

Gedurende de vier jaar dat de serie op tv was heeft Felicity vele ups en downs ervaren, op zowel persoonlijk als romantisch vlak. Het was geen verhaallijn, maar het haar van Russel werd een groot topic aan het begin van het tweede seizoen. Aangemoedigd door de maker van de show (J.J. Abrams), schoor Felicity haar prachtige krullen er af, wat niet goed werd ontvangen door de fans. Sommige tv-executives bestempelden haar nieuwe kapsel zelfs tot de reden voor de drop in de ratings in de herfst van 1999.

Ondanks de tijdelijke dip in ratings bleef Felicity populair en de serie duurde enkele seizoenen. Toen de show eindigde in 2002, verhuisde Russell van Los Angeles naar New York City. Daarna verscheen ze in oorlogdrama We Were Soldiers (2002) met Mel Gibson.

Terugkerend naar het grote scherm werd Russell herenigd met J.J. Abrams in de film Mission Impossible III (2006), met in de hoofdrol Tom Cruise. Ze werd ook een model voor CoverGirl cosmetica datzelfde jaar. Maar haar meest recente carrièredoorbraak kwam voort uit de dramatische comedy Waitress (2007). Geschreven en geregisseerd door Adrienne Shelly, vertelt de film het verhaal van Jenna, een zwangere serveerster die vast zit in een ellendige huwelijk, die haar frustratie uit door verbluffende taarten te bakken. Ze probeert ook nog geluk te vinden in een affaire met haar arts gespeeld door Nathan Fillion. De film werd voor het eerst getoond op het Sundance Film Festival en ontving heel wat lovende woorden van critici, vooral voor Russell.

In juni 2007 verwelkomde Russel samen met haar toentijdige man Shane Deary een zoontje genaamd River Russell Deary. Haar volgende project, August Rush (2007), begon een paar maanden daarna. Russell verscheen daarna in meerdere films zoals de comedy Bedtime Stories (2008) met Adam Sandler en Leaves of Grass (2009) met Edward Norton. In 2010 keerde ze terug naar de televisieseries en speelde ze samen met Will Arnett in de kortstondige sitcom Running Wilde (2010).

In 2013 begon Russell aan haar rol als Elizabeth Jennings, een undercover Sovjet-spion die in de Verenigde Staten leeft in de serie The Americans. Zowel Russell als de show werden warm onthaald door televisiecritici. Matthew Rhys speelt haar man en collega-spion in de show. Hun connectie op het scherm is uitgegroeid tot een real life relatie. Russell kondigde aan om te scheiden van haar man in 2013, en zij en Rhys begonnen een jaar later te daten. Het paar verwelkomde afgelopen maand een baby. De serie The Americans bracht afgelopen woensdag de finale van seizoen 4 uit en is al vernieuwd voor een vijfde en laatste, zesde seizoen.

In juni 2016 zal Russell de rol van Serena Knight spelen in burgeroorlogdrama Free State of Jones, een film gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In deze film speelt onder andere ook Matthew McConaughey.

Wat vinden jullie van deze krachtige vrouw? Laat je horen in de comments!Reacties (5)

Geplaatst op 14 juni 2016, om 23:16

Enorm getalenteerde actrice, sleept je helemaal mee in haar rol.

Geplaatst op 15 juni 2016, om 10:44

Mee eens. Haar karakter in 'the Americans' zet ze echt heel goed neer.

Geplaatst op 15 juni 2016, om 20:21

Top actrice!!

Geplaatst op 15 juni 2016, om 23:24

Het leuke van zo'n artikel hier is dat ik gelijk denk: O, leuk... even kijken waar ze nog meer in speelt, moet ik ook maar eens gaan kijken.

Bedankt dus voor het onder de aandacht brengen van de acteurs/actrices!!!

Geplaatst op 21 september 2016, om 23:09

Goeie/leuke actrice en gewoon een lekker wijf :)

Reageren

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn!

Inloggen Maak een account aan