Michael Lombardo stopt als HBO programming president

Door DaanHulscher op 23 mei 2016, om 13:58 in Algemeen 5 | 214

Volgens meerdere bronnen in de tv-wereld gaat Michael Lombardo stoppen met zijn baan als president van HBO Programming. Lombardo was een ​belangrijke speler in de groei en evolutie van HBO en beëindigt hiermee een loopbaan van 33 jaar.

Michael Lombardo stopt als HBO programming president

Zover nu bekend is, is het de eigen keus van Lombardo om af te treden. HBO staat onder ongewoon hoge druk op het gebied van programmering, maar bronnen zeggen dat Lombardo niet gedwongen is om af te treden. Het is niet meteen duidelijk hoe HBO zich zal reorganiseren om de verantwoordelijkheden van Lombardo op te vullen. Hij hield toezicht op de programmering voor HBO en Cinemax, evenals HBO Films, HBO Sport en HBO Documentaires en Family. Hij hield ook toezicht op HBO's marketing, juridische en zakelijke aangelegenheden.

Gedurende zijn lange loopbaan was Lombardo het speerpunt van het team dat talloze Emmy's binnenhaalde met HBO-series zoals Game of Thrones, Veep, Silicon Valley, Girls, True Detective, True Blood en Boardwalk Empire. Lombardo is al lange tijd geliefd door HBO vanwege zijn enthousiaste steun van het creatieve proces en voor zijn smaak in materiaal, maar HBO heeft echter de laatste tijd wat 'fouten' gemaakt in de programmering. Het debuut van high-profile dramaserie Vinyl werd ontvangen met gemengde beoordelingen en het tweede seizoen van True Detective stelde de critici teleur.

Afgelopen augustus bracht HBO abrupt een einde aan de productie van de miniseries Lewis & Clark, een dure keuze aangezien het filmen al in volle gang was. Een andere langverwachte dramaserie, Westworld, heeft een groot aantal productieproblemen gehad en moest de premièredatum maanden uitstellen. Dramaserie The Leftovers heeft moeite om aan te slaan bij het grote publiek en eindigt na zijn aanstaande derde seizoen. En ten slotte, met de laatste seizoenen van Game of Thrones aan de horizon, is de magere staat van HBO's dramaprogrammering niet onopgemerkt gegaan.

Lombardo begon in 1983 bij HBO. Met een opleiding als jurist groeide hij snel binnen de rangen van zakelijke aangelegenheden. Hij werd benoemd tot executive Vice-President (VP) van zakelijke aangelegenheden, productie en programmering operaties in 2003. Hij werd in 2007 gepromoveerd tot president van de programmering na het vertrek van Chris Albrecht als voorzitter / CEO.Reacties (5)

Geplaatst op 23 mei 2016, om 15:43

Tip voor zijn opvolger: meer series à la The Wire, Six Feet Under, True Detective S1 en Boardwalk Empire S1 en S2 en minder Girls-achtig spul. Ik vind comedyseries van HBO sowieso best matig.

Geplaatst op 23 mei 2016, om 15:55

HBO begint de concurrentie te merken van Netflix denk ik. Ben heel benieuwd wat HBO gaat worden na het tijdperk Game of Thrones.

Geplaatst op 23 mei 2016, om 18:59

Deze man heeft veel creatieve ideeen een kans gegeven!

Geplaatst op 23 mei 2016, om 23:21

@jesse, de enige leuke komedie van HBO in tijden, Sirens, werd veel te vroeg gecanceld. Voor de rest vind ik komedies van HBO inderdaad zelden leuk.

Geplaatst op 24 mei 2016, om 10:37

@Knoester: En Sirens kwam zelfs nog geen eens van HBO maar van USA:D

Reageren

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn!

Inloggen Maak een account aan