Acteur van de week: Frank Dillane

Door DaanHulscher op 22 mei 2016, om 16:24 in Performance v/d week 3 | 289

Frank Dillane werd geboren in 1991 in Londen. Zijn moeder, Naomi Wirthner, beheert een theaterbedrijf genaamd Barebone Project. Veel opvallender is zijn acterende vader, Stephen Dillane, die de meeste mensen kennen als Stannis Baratheon in de serie Game of Thrones.

Acteur van de week: Frank Dillane

Dillane maakte zijn filmdebuut aan zijn vaders zijde als een extra in Welcome to Sarajevo toen hij zes was. Ook speelde vader en zoon zij aan zij in de film Papadopoulos & Sons (2012). Stephen Dillane verklaart dat het een zeldzame kans is 'om te werken met je kinderen nadat ze het huis verlaten hebben'. Echt bekend werd Frank Dillane pas in 2009 toen hij werd gecast om Tom Riddle (de jonge Voldemort) te spelen in Harry Potter and the Half-Blood Prince.

Toen zijn acteercarrière op gang kwam, besloot Dillane om zich in te schrijven voor de prestigieuze Royal Academy of Dramatic Art in Londen. Hij studeerde af in 2013 met een Bachelor of Arts in acteren. Sinds zijn afstuderen heeft Dillane in verschillende films en series gespeeld. In het najaar van 2013 begon Dillane aan zijn rol in de film In the Heart of the Sea. Hij speelde de jonge zeeman Henry Coffin in deze bewerking van een roman geschreven door Nathaniel Philbrick, over het zinken van de walvisjager Essex in de Stille Oceaan. Om zich in te leven voor zijn rol heeft hij zichzelf uitgehongerd, maar daarin schoot hij een beetje door. Over deze intense benadering van de rol zei hij: 'Achteraf gezien ben ik een idioot dat ik de hele verhongering te serieus nam. Geen eten, twee uur in de sportschool, en elke dag 14 uur op een boot werken eist zijn tol.' Ook maakte hij een korte verschijning in de Netflixserie Sense8.

Ook voor zijn huidige rol in Fear the Walking Dead, waarvan vanavond de mid-season finale wordt uitgezonden, heeft hij zich ingeleefd. Frank speelt in de spin-off serie van The Walking Dead de rol van drugsverslaafde Nick. Als voorbereiding las Dillane het autobiografische boek Confessions of an Opium Addict uit 1821. De kinderlijke eigenschappen van zijn personage Nick werden geïnspireerd door een vriend van hem. Zo vertelde hij Entertainment Weekly: 'Ik had vroeger een vriend die verslaafd was voor 15 à 20 jaar. Ook al is hij een stuk ouder nu, als je met hem praat is het net alsof je praat met een 16-jarige jongen. Al die jaren van opgroeien is hij een soort van verloren. Hij is een vreemde mix van oud en jong tegelijk.'

Opvallend is dat Dillane zich totaal afzijdig houdt van social media, wat wel weer goed samengaat met zijn rol in een post-apocalyptische wereld. Een ander leuk feitje is dat hij op Twitter sinds het eerste seizoen van Fear the Walking Dead bekend staat als de dubbelganger van de jonge Johnny Depp. Beoordeel het zelf:



Tot slot is Dillane ook nog muzikaal en speelt hij in de band Tinker Wright, al zijn ze niet erg bekend en hebben ze maar drie nummers gemaakt.



Wat kan hij goed acteren, hè? We horen graag wat jullie vinden van deze nog jonge acteur en zijn avonturen als Nick in Fear the Walking Dead!



Reacties (3)

Geplaatst op 22 mei 2016, om 17:14

Wist niet dat zijn vader in GoT zat. Ben (nog) niet overtuigd van de jongen, misschien ligt het aan de rol die hij speelt. Overigens vind ik geen één acteur in FTWD overtuigen tot nu toe.

Geplaatst op 22 mei 2016, om 20:11

Ik herken dat kinderlijke dat je beschrijft heel erg, doet ie knap. Vind hem eigenlijk de enige acteur in FTWD die een geloofwaardig en leuk karakter heeft. Misschien Salazar ook, maar de rest moet nog een beetje komen.

Geplaatst op 23 mei 2016, om 12:24

Een van de weinige leuke karakters in FTWD, komt mede door het aardige acteerwerk. Knappe prestatie

Reageren

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn!

Inloggen Maak een account aan