Acteur van de week: Chandler Riggs

Door DaanHulscher op 23 april 2016, om 14:53 in Performance v/d week 3 | 236

Het is weer weekend! En dat betekent weer een nieuwe acteur van de week: Chandler Riggs (aka Carl Grimes).

Acteur van de week: Chandler Riggs

Carl Grimes, wie kent hem niet. Maar wat weten we eigenlijk over de acteur Chandler Riggs? Geboren in 1999, getogen in Atlanta, is hij op vroege leeftijd begonnen met acteren in voornamelijk theater en musicals. Zijn eerste grote rol kreeg hij in 2009 in de film Get Low en recentelijk speelde hij een rol in de horrorfilm Mercy (2014). Maar uiteraard kent het grote publiek hem nu van zijn rol als Carl Grimes in The Walking Dead, waarvoor hij in 2010 gecast werd.

Opvallend is dat The Walking Dead niet zijn eerste zombieavontuur was. In 2006 was hij onderdeel van de comedy/horrorfilm Jesus H. Zombie. In The Walking Dead staat de groep van Rick Grimes vaak op het randje van de afgrond en heeft Carl al vele gevaren overleefd. Echter liep zijn eerste ontmoeting met een zombie wat minder goed af, zoals te zien is in onderstaande video (start rond 1:10).Het heftige avontuur van The Walking Dead vereist natuurlijk regelmatige ontspanning, en dat doet Chandler het liefst door games te spelen. Hij heeft zijn eigen YouTube kanaal waarop vooral filmpjes staan van League of Legends. Ondanks zijn drukke acteercarrière vindt hij toch nog tijd om af en toe even flink te gamen.Zijn rol als Carl Grimes wordt hem niet altijd in dank afgenomen, veel mensen vinden zijn karakter wat vervelend worden. Of dit ligt aan Chandlers acteerkwaliteiten of de ontwikkeling van het personage is niet helemaal duidelijk. Het staat in ieder geval buiten kijf dat Chandler al heel wat heeft bereikt als acteur op zo'n jonge leeftijd, vandaar dat hij in 2014 de Young Artist Award heeft gewonnen voor Best Performance in a TV series – Leading Young Actor.

Wat vinden jullie van Chandler Riggs? Is hij een succesvolle acteur en gaan we nog veel van hem zien, of heeft hij geluk gehad met het succes van The Walking Dead en ben je hem eigenlijk al zat? Laat het ons weten!Reacties (3)

Geplaatst op 23 april 2016, om 15:12

Zag hem alweer een tijdje geleden tijdens een live broadcast van de LCS, kwam erachter dat hij een Curse (wat oud alweer) fan was en ben hem sindsdien wat beter gaan volgen. Ik vond hem in het begin van The Walking Dead af en toe wat irritant, maar hij is enorm in zijn rol gegroeid en doet het erg goed.

Geplaatst op 24 april 2016, om 10:17

In het begin vond ik hem een hatelijk manneke. Hij is inderdaad gegroeid in zijn rol. Ik denk dat we nog veel van hem gaan horen.

Geplaatst op 3 juni 2016, om 09:50

Ik zou hem niet missen. Ik vind zelf zijn rol niet veel toevoegen.

Reageren

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn!

Inloggen Maak een account aan