Game of Thrones seizoen 7 en 8 mogelijk ingekort

Door Jesse op 15 april 2016, om 18:11 in Columns 6 | 477

Het zesde seizoen van Game of Thrones nadert met rasse schreden, maar de cast en crew bereiden zich alvast voor op de toekomst van de serie, waar een discussie over de datum van de uiteindelijke finale een centrale plaats inneemt.

Game of Thrones seizoen 7 en 8 mogelijk ingekort

Showrunners David Benioff en D.B. Weiss vertelden in een interview met Variety dat ze twee kortere seizoenen overwogen. 'Ik denk dat we na dit seizoen nog 13 afleveringen hebben,' vertelde Benioff. 'We naderen het einde, en hoewel er nog niets 100% zeker is, lijkt dit de meest voor de hand liggende optie.'

Kortere laatste seizoenen passen in het straatje van HBO, die dit eerder deed met Sex and the City, The Sopranos, The Wire en Boardwalk Empire. Ook AMC lijkt deze strategie overgenomen te hebben met Breaking Bad, Mad Men en momenteel Hell on Wheels. Maar waar AMC het laatste seizoen veelal opsplitst in twee delen van één seizoen, zodat de acteurs niet kunnen onderhandelen over een nieuw contract, lijkt het erop dat HBO de laatste twee seizoenen van Game of Thrones ook echt twee seizoenen zal laten zijn.

'Het is pure speculatie en nog niets staat vast,' vertelde Michael Lombardo van HBO in een statement vlak na het interview met de showrunners. 'Zoals ieder jaar gaan wij met David en Dan om de tafel om te zien hoe we de toekomst van de show kunnen invullen.'

Als we nu kijken naar Benioff en Weiss' plannen wat betreft seizoen 7 en 8, dan kijken we naar een zevende seizoen van zeven afleveringen en een jaar later een achtste, laatste seizoen van zes afleveringen. Een voordeel is dat het budget voor beide seizoenen hoger zou zijn en dat George R.R. Martin een extra jaar heeft om zijn zesde roman, The Winds of Winter, uit te brengen. Maar gesplitste en kortere seizoenen hebben vaak een negatieve invloed op de reeds vastgestelde flow van de serie, om over de boze horde fans nog maar te zwijgen.

Wat zie jij het liefst? Twee volledige seizoenen van beide tien afleveringen, twee kortere seizoenen, of misschien zelfs één laatste seizoen van 13 afleveringen? Laat het ons weten!Reacties (6)

Geplaatst op 15 april 2016, om 19:39

Doe maar 1 laatste seizoen dan! Staat toch zo mooi.. 7 boeken van A Song of Ice & Fire en 7 Seizoen van Game of Thrones.
Van 2 verkorte seizoenen ben ik vooral geen voorstander.. Een jaar wachten op 6 afleveringen is te gek.. Laat ons dan 1.5 jaar of langer wachten op 13 afleveringen..

Geplaatst op 15 april 2016, om 19:53

Helemaal akkoord met Stevo.
Geef ons dan één volwaardig seizoen. Er zijn tal van mogelijkheden voor een prequel.
Ik zou wel eens de jonge Ned en Robert willen zien die de strijd aangaan met de mad king.

Geplaatst op 16 april 2016, om 08:09

Liever 13 afleveringen!! Beetje zonde om er "maar"6 kunnen kijken en dan weer een jaar te moeten wachten op de laatste 6!!

Geplaatst op 16 april 2016, om 16:10

Het ligt er puur aan hoe het verhaal gaat als je dingen gaat oprekken komt het vaak de afleveringen niet ten goede maar als je zoals in sommige seizoenen zoveel in één aflevering moet proppen is ook niet top.
Maar nog iets meer dan een week en dan kunnen we weer elke week uit kijken naar een nieuwe aflevering.

Geplaatst op 17 april 2016, om 12:43

Rare aantallen ook. Maak er dan 2x8 van. Als het er echt 13 worden zend ze dan achter elkaar uit ipv een jaar ertussen laten.

Geplaatst op 3 mei 2016, om 15:33

Als ze het alleen maar doen om de auteur extra tijd te geven vind ik het onzin, om 2 redenen..
1. hadden ze net als de boeken sommige seizoen kunnen opsplitsen was het verhaal ook ten goede gekomen.. En had G.RR. Martin ook meer tijd gehad..
2 ze zijn nu toch al verder dan de boeken....dus het is onzin om het dan maar snel af te rafelen met kortere seizoenen, vooral als het volgend boek weer zo'n dikke pil wordt( die dan waarschijnlijk weer wordt gesplitst in 2 delen) ... Wat willen ze dan allemaal weglaten....

Reageren

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn!

Inloggen Maak een account aan