Actrice van de week: Katharine McPhee

Door DaanHulscher op 9 april 2016, om 21:13 in Performance v/d week 2 | 294

Tijd voor nog een nieuw segment op Seriesfeed, namelijk een wekelijkse special waarin een acteur of actrice wordt uitgelicht. Dit kan om verschillende redenen zijn, bijvoorbeeld omdat er nieuws over de persoon is, of omdat deze persoon wat extra aandacht verdient.

Actrice van de week: Katharine McPhee

Deze eerste special gaat over de actrice Katharine McPhee. Je kent haar misschien van American Idol, Smash, of Scorpion. Deze jongedame staat nog in de kinderschoenen van het acteren, maar maakt toch al snel furore op het kleine scherm.

Ze begon in 2005, toen nog 22 jaar jong, als kandidaat van het welbekende American Idol. De jury was meteen diep onder de indruk van haar stem, en met de nodige begeleiding en ontwikkeling schopte ze het heel ver in het programma. Uiteindelijk verliet ze de show als tweede en verloor ze in de finale van Taylor Hicks. Als sinds haar 17e lijdt ze aan boulimia, een eetstoornis waarbij je eetbuien krijgt en je je helemaal volvreet, om vervolgens alles weer uit te kotsen. Tijdens haar American Idol avontuur vond ze de kracht om naar een rehabilitatiecentrum te gaan en door haar genezing verloor ze 14 kilo. Na het American Idol avontuur was ze gelanceerd als zangeres, haar naar zichzelf vernoemde debuutalbum lanceerde in 2007. Zie onderstaande video om een indruk te krijgen van haar zangkwaliteiten.Haar grote tv debuut was in januari 2009, waar ze een gastrol speelde in de aflevering Prey van de serie CSI:NY. Daarvoor had ze al enkele gastrollen gespeeld in bijvoorbeeld The House Bunny en LonelyGirl15. Ook speelde ze nog een gastrol in Community in 2010, maar ze brak pas echt door bij het grote publiek met haar hoofdrol in de serie Smash. De serie gaat over de creatie van de musical Bombshell, geheel gewijd aan het leven van Marilyn Monroe. Niet verrassend dat Katharine McPhee in haar rol als Karen Cartwright dan ook regelmatig, zo niet elke aflevering, de sterren van de hemel zingt. Het eerste seizoen werd goed ontvangen, maar helaas was het tweede seizoen twijfelachtig en is de serie gecanceld door netwerk NBC.

In 2014 kreeg ze de hoofdrol in de serie Scorpion, die inmiddels bezig is aan haar tweede seizoen. De pilot werd niet heel goed ontvangen, maar toch zijn de ratings niet slecht en is het tweede seizoen een stuk beter aangeslagen. Inmiddels is bevestigd dat Scorpion een derde seizoen zal krijgen, wat Katharine de kans geeft om haar personage nog verder te ontwikkelen en haar acteervaardigheden te verbeteren. In ieder geval zien we haar voorlopig nog op de buis, want ook in Nederland wordt de serie uitgezonden (op Veronica).

Om af te sluiten nog een klein detail over het privéleven van Katharine McPhee. Nadat ze op de set van Smash met haar toentijdige director Michael Morris werd betrapt en haar huwelijk stukliep, houdt ze haar liefdesleven nu ook weer in de werkkringen en heeft ze een relatie met Elyes Gabel. Het is blijkbaar moeilijk om met deze dame te werken en niet verliefd op haar te worden, al is het voor haar misschien wijzer om zich te richten op haar nog prille acteercarrière in plaats van haar lieftallige collega's. Anderzijds kan je ook van mening zijn dat haar relatie met Elyes Gabel de aantrekkingskracht tussen hun personages in Scorpion alleen maar geloofwaardiger maakt.

Nieuwsgierig geworden naar deze actrice? Kijk dan even de trailer van Scorpion hieronder. Het is misschien geen top 10 serie, maar zeker wel een vermakelijke.Laat ons in de reacties weten welke acteur/actrice volgens jou wat extra aandacht verdient!Reacties (2)

Geplaatst op 10 april 2016, om 14:55

Leuk stukje! Heb de eerste aflevering van Scorpion gezien, maar vond het niet veel..

Geplaatst op 11 april 2016, om 09:58

Ik kijk met plezier naar Scorpion, niet in het minst voor haar... Man wat een knappe verschijning :nice:

Reageren

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn!

Inloggen Maak een account aan