Preacher showrunner belooft trouwe adaptatie

Door Jesse op 4 april 2016, om 19:20 in Columns 3 | 200

De comics waar Preacher op gebaseerd is, zit vol thema's die fans nooit dachten ooit op televisie te zien. Toen bekend werd dat AMC de show zou produceren, dachten veel fans dat de show een wat zachtere adaptatie van de comic Preacher zou worden, maar niets is minder waar volgens showrunner Sam Catlin. De spirit van de comics in de serie tot leven laten komen was volgens hem hun hoogste prioriteit.

Preacher showrunner belooft trouwe adaptatie

Op 16 november 2013 werd aangekondigd dat AMC een pilot zou maken voor Preacher. Het eerste seizoen stond oorspronkelijk gepland voor eind 2015, maar werd om allerlei verschillende redenen verschoven naar 22 mei 2016.

'Toen ik begon met de comics, wist ik niet hoe ik dit moest omtoveren in een tv-serie. Het was geen serie, maar een fascinerende comic. Ik moest zorgen dat de show grenzen zou verleggen zoals de comics doet, zodat we de serie met eer Preacher konden noemen en niet Preacher Lite,' aldus Catlin.

'AMC geeft ons veel vrijheid en daar zijn we blij mee. Ik weet dat veel fans een show als deze liever op HBO zouden zien, maar geloof me: dit is Preacher voor kabeltelevisie, door en door.'

Bekijk hieronder een trailer voor het eerste seizoen van Preacher.Het eerste seizoen van Preacher zal 10 afleveringen tellen en gaat op zondag 22 mei 2016 in première op AMC. Ga jij kijken?Reacties (3)

Geplaatst op 4 april 2016, om 20:34

Al een tijdje op mijn kijklijst staan.. Zowel de trailer als de omschrijving vd serie spreekt me onwijs aan. Ik word als niet comic-lezer weer getrokken tot een comic serie:D

Geplaatst op 4 april 2016, om 22:28

Ik ken de comic niet, de trailer doet me wat denken aan Punisher.
Komt op men misschien lijstje :D

Geplaatst op 5 april 2016, om 19:59

1tje die ik zeker ga volgen:up:

Reageren

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn!

Inloggen Maak een account aan