Serie van de week: Marvel's Daredevil

Door Jesse op 25 maart 2016, om 11:41 in Serie v/d week 1 | 225

De Serie van de week is een nieuw segment op Seriesfeed waar we wekelijks een serie in de spotlight zetten die wat extra aandacht verdient. Dit kan een aantal redenen hebben, waaronder de start of conclusie van een nieuw seizoen, een uitstekende acteerprestatie, een onbekende serie die publiciteit verdient, een spannende twist, een emotioneel afscheid of een van de honderd andere goede redenen.

Serie van de week: Marvel's Daredevil

Deze eerste week is Marvel's Daredevil aan de beurt. Het tweede seizoen van de serie werd op 18 maart 2016 door Netflix gereleased en werd geprezen door zowel critici als fans. De algemene consensus was dat het tweede seizoen beter was dan het eerste, met name door de aanwezigheid van antiheld Frank Castle, aka The Punisher, gespeeld door Jon Bernthal (The Walking Dead). Niet alleen wist de acteur de imposante bewegingen van zijn gelijknamige karakter uit de comics na te bootsen, ook wist hij de dialoog en emotionele scènes tot in perfectie te spelen. Kortom: het hoogtepunt van het seizoen.

Marvel's Daredevil is onderdeel van een deal tussen Marvel en Netflix, waarin afgesproken is dat Netflix vier originele Marvel series zou produceren. Marvel's Daredevil was de eerste in de reeks van vier, waarin respectievelijk Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist aan bod komen. Deze vier series zouden samen een aanloop vormen naar The Defenders, een miniserie waarin alle hoofdpersonages verenigd worden om samen kwaad te bestrijden.

Het eerste seizoen van Daredevil werd in 2015 zo goed ontvangen dat Netflix nog geen twee weken na de release groen licht gaf voor een tweede reeks afleveringen van The Devil of Hell's Kitchen. Netflix heeft laten weten dat Daredevil de enige van de vier series is die een tweede seizoen zal zien voor The Defenders op Netflix verschijnt. Marvel's Jessica Jones werd na haar eerste seizoen ook snel opgepakt voor een tweede reeks afleveringen, maar deze zal dus pas na The Defenders op de streamingdienst verschijnen. De volgende serie in de reeks is Marvel's Luke Cage, die gepland staat voor een release op 30 september.

Ben jij nog niet aan Daredevil begonnen? Hieronder vind je een beschrijving van de serie met een trailer voor het eerste seizoen.

Matt Murdock is een advocaat die op jonge leeftijd door een vreemd ongeluk verblind wordt. Gelukkig worden zijn andere zintuigen op wonderlijke wijze verbeterd, waardoor hij zich ontpopt tot een misdaadbestrijder in New York’s Hell’s Kitchen.Heb jij een suggestie voor de serie van volgende week? Laat ons weten welke serie en waarom die volgens jou extra aandacht verdient!Reacties (1)

Geplaatst op 8 april 2016, om 21:51

Fear The Walking Dead!!! Gaat bijna weer beginnen en heb het idee dat veel mensen de stap van TWD naar FTWD nog niet hebben gemaakt, terwijl de serie imho echt super is een zeker een goede aanvulling op TWD.

Reageren

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn!

Inloggen Maak een account aan